Ιστορία1970    Η αρχή

Ο ιδρυτής της εταιρείας TountasMarine Νικόλας Α. Τούντας ανοίγει κατάστημα πουλώντας μεταχειρισμένο ναυτιλιακό εξοπλισμό τον οποίο προμηθεύεται απο τα τοπικά ναυπηγεία,και συγχρόνως ένα μικρό εργαστήρι που παράγει μικρές άγκυρες.Λειτουργεί το κατάστημα μαζί με τους δύο υιούς του Αδάμη και Γεώργιο.


1986    Δεύτερη Γενιά


Ο Αδάμ και ο Γεώργιος ξεκινούν εταιρεία μεταχειρισμένων και καινούριων ειδών ειδικευμένα για το κατάστρωμα των πλοίων και εστιάζοντας στις επισκευές,αλλά συγχρόνως συνεχίζουν να παράγουν άγκυρες και να επεκτείνουν την δράση τους και σε άλλα προιόντα.


1992


Η εταιρεία μαζί με την βοήθεια του εγγονού του Καπετάν Νικόλα ξεκινάει τις εισαγωγές καινούριου και μεταχειρισμένου εξοπλισμού απο την Ευρώπη.Καινούρια αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής 5000 τ.μ. για την αποθήκευση αγκυρών και αλυσίδων.


1996    Το ξεκίνημα με την Κίνα


Εισαγωγές καινούριου ναυτιλιακού εξοπλισμού απο την Κίνα ειδικά σχεδιασμένα για την εταιρεία.


2004    Η Μετάβαση


Μετά τον θάνατο του Αδάμ Τούντα η εταιρεία μετονομάζεται σε Γ κ Ν Τούντας και μετακομίζει σε καινούριο ιδιόκτητο κτήριο.Το εργαστήρι κατασκευών επίσης αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται.


2007


Η εταιρεία επεκτείνεται σε καινούριες κατηγορίες προιόντων όπως τον εξοπλισμό ανύψωσης έλξης και πρόσδεσης για κατασκευαστικά έργα και βιομηχανική χρήση.Την ίδια χρονιά η εταιρεία μπαίνει στην ελαφριά ναυτιλιακή βιομηχανία δημιουργώντας το πρώτο ιντερνετικό κατάστημα για σκάφη αναψυχής και εξοπλισμό κοτέρων.


2017    Σήμερα

Μετά απο ενεργή παρουσία 47 ετών η εταιρεία συνεχίζει μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να λειτουργεί πάντα με πρωτοποριακές ιδέες και νέα προιόντα μαζί με εξειδικευμένες εργασίες και υπηρεσίες.